Nord-Odal Frivilligsentral

Er det fattigdom i Odalen?

Er det fattigdom i Odalen?
Spørsmålet vil nok få mange til å lure? Fattigdom i Odalen?? Nei, det kan jeg ikke tenke meg…..eller? I Norge har vi så gode ordninger at ingen trenger å sulte. Alle blir tatt vare på! Ja, det er nok det bilde vi har de aller fleste av oss, men situasjonen er nok ikke helt det glansbildet som vi har sett for oss.

Mennesker er ikke A4, mennesker er så forskjellige som det finnes mennesker. Alle med sine erfaringer på godt og vondt. På Frivilligsentralen møter vi også dem som trenger en håndsrekning i hverdagen. Det er flotte og dyktige mennesker på sine områder. Noen «skadeskutte» mens andre aldri har blitt fanget opp av systemet.

Hva gjør du da når økonomien ikke strekker til eller når bekymringer for om du har nok mat til barna neste dag gjør deg syk i kroppen? Hvor søker du hjelp?
Jeg skulle likt å si at vi har et så bra system i samfunnet vårt at det fikser fellesskapet for oss. I stor grad gjør det nok det, men systemet er langt fra feilfritt og langt fra empatisk.

Min optimisme finner jeg blant vanlige mennesker. Medmennesker som kanskje tidligere har vært i samme situasjon. Den omsorgen de viser for hverandre hver dag gjør at jeg er stolt over å kunne være deres venn. Takket være denne omsorgen og god hjelp fra organisasjoner og næringsliv klarer vi på Frivilligsentralen å rekke ut en liten hånd og sørge for at hverdagen for noen familier blir litt mindre bekymringsfulle.

Joda, det finnes fattigdom i Odalen! Men midt oppe i denne fattigdommen kan du skimte annet rikdom i stort monn.

 

Legg inn en kommentar