Nord-Odal Frivilligsentral

Ønsker du å jobbe for frivilligheten?

Vi søker deg som liker å gjøre noe for andre. Og som trenger å fylle dagene med noe meningsfylt.

Visjonen vår er å skape et godt og inkluderende lokalsamfunn. Dette gjøres ved å samarbeide med frivillige, andre lag og foreninger, næringslivet og kommunen.

Om dette kan være av interesse så ta kontakt med oss, vi trenger flere rause mennesker på laget vårt 😊

Send oss gjerne en mail på post@frivilligsentral.com

Barn og unges oppvekstvilkår

Barn og unges oppvekstvilkår

Nord-Odal Frivilligsentral inviterer til foredrag om «barn og unges oppvekstvilkår»
1 april kl.18.00.
Vigdis Syvertsen holder foredrag om sine erfaringer fra en oppvekst med omsorgsvikt. Hun bruker sin opplevelse fra barndom og oppvekst til å formidle HÅP.

Hva sier hun om seg selv: Mitt navn er Vigdis Syvertsen 41 år.Jeg har overlevd omsorgssvikt, psykisk og fysiske overgrep…Det er håp.
Mine foreldre forlot meg som 4 åring og jeg havnet i et fosterhjem. Der opplevde jeg å bli fratatt all egenverdi, kjærlighet og troen på […]

Være noen

Være noen

”Ingen” heter en varm og sorgmunter barnebok for voksne, formulert og illustrert av Svein Nyhus. Den handler om en mann som heter Ingen. Han kjenner seg nemlig som Ingen. Han opplever at han er ukjent, usynlig og ikke-eksisterende for alle andre enn seg selv – og det er ensomt å være Ingen. Han står i vinduet på alle de ensomme dagene og ”teller regnet”. Når han tar mot til seg og går ut, forvinner han usett i mengden av alle […]

Skjønnhets idealer

Jeg slutter ikke å bli forbauset. Stadig hører jeg om unge mennesker i bygda som har et usunt forhold til mat. De spiser langt fra det som skal til for å opprettholde normale funksjoner i kroppen. Er det et skjønnhetsideal som er motivasjonen? Jeg vet ikke, men jeg ser til stadighet reklamer i media der «skjønnheten» blir formidlet som en ung dame, slank og minimalt fettlager på kroppen.
Som voksen vet jeg at dette ikke er reelt, men hva med ungdommen? […]

Er det fattigdom i Odalen?

Er det fattigdom i Odalen?

Er det fattigdom i Odalen?
Spørsmålet vil nok få mange til å lure? Fattigdom i Odalen?? Nei, det kan jeg ikke tenke meg…..eller? I Norge har vi så gode ordninger at ingen trenger å sulte. Alle blir tatt vare på! Ja, det er nok det bilde vi har de aller fleste av oss, men situasjonen er nok ikke helt det glansbildet som vi har sett for oss.

Mennesker er ikke A4, mennesker er så forskjellige som det finnes mennesker. Alle med sine […]